Menu
שאל את הרב
print
אא

בתי שתחיה הינה חולת צליאק, מחלה זו אוסרת באופן מוחלט על אכילת גלוטן (הנמצא בחמשת מיני דגן). כך שבכל השנה אינה אוכלת "חמץ". לחולים אלו מותר לאכול אך ורק מוצרים שעברו בדיקות קפדניות לאי הימצאות גלוטן ברכיבי המוצר או בסביבת יצורו. כל הימצאות גלוטן העולה על 1/50,000 חלקיקים נאסרת לחולי צליאק (הרבה יותר מביטול 1/60).

שתי שאלות יש לי בנושא: 1) מוצרים שעברו את הבדיקות הנ"ל ונמצאו מותרים לחולי צליאק, אך אין עליהם כשרות לפסח, האם מותרת אכילתם בפסח, בין לחולים ובין לשאר האנשים? 2) כלי שיוחד לבישול טיגון ואפיה למוצרים ללא גלוטן בלבד, כך שלא בלע חמץ מעולם, האם מותר השימוש בו גם בפסח ללא צורך בהכשרה כלשהיא?

הרב אדיר כהן

יש לדעת שמוצרים ללא גלוטן, לא שאינם מכילים חיטה, אלה שהוציאו את הגלוטן מהחיטה. ואף אם תמצי לומר דבכהאי גוונא אין זה חמץ, מכל מקום יתכן וכבר לתתו את החיטים קודם שהוציאו מהם את הגלוטן, והחמיצו. וראה עוד בירחון קול סיני (ניסן תשע"ו).

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן