שאל את הרב
בדג המבושל ברוטב. הנוזל הקרוש אינו רק שומן. אלא נוזלים (מים) שנקרשו מחמת שומן הדג, או מחמת הגלטין שבדג. האם גם אותם מותר לחמם בשבת?
הרב אהרן מאזוז
טעם ההיתר בהפשרת דבר קרוש כתבו הפוסקים או משום ששום אוכל עליו וכדין טומאת אוכלים שמרק קרוש שם אוכל עליו ומקבל טומאת אוכלים ולא טומאת משקים או מטעם דחשיב גרמא ובכהאי גוונא לכולי עלמא מותרת. (עיין חזון עובדיה שבת חלק ד' עמוד שע"ג סוף הערה י"ז ומנוחת אהבה פרק י' הערה 148) ולפי זה אין הפרש בין שומן או מרק שיש בו מים שנקרשו מחמת שומן וג'לטין שבו
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור