Menu
שאל את הרב
print
אא

רציתי לברר לגבי שקית קוקי שהיה בה אורז בתוך סיר חמין עם בשר, השקית הייתה אטומה (שהמים לא נכנסו) האם האורז שבשקית בשרי ודין השקית הנ"ל כמו ביצה שדינה מנוקבת או שמא זה נ"ט בר נ"ט.

הרב אהרן מאזוז

דין נ"ט בר נ"ט (טעם בר נותן טעם) נכון גם בשעת הבישול וכמו שפסק מרן הראשול לציון הגר"ע יוסף זצ"ל בהליכות עולם (חלק ז' עמוד ס"ט) עין שם.

שאלת המשך:

כבודו לא הכריע! האם האורז שבשקית קוקי שהתבשל בסיר עם תבשיל בשר, האם אורז זה בשרי או פרווה

רבני בית ההוראה

כוונת הרב שליט"א דכיון דנ"ט בר נ"ט שייך גם בשעת הבישול ממילא הוי כנ"ט בר נ"ט והאורז פרווה 
אך צריך לציין שלדעת מרן ראש הישיבה שליט"א לא עושים נ"ט בר נ"ט לכתחילה 

ע"ה אריאל מימיון ס"ט

שאלת המשך:

לכאורה נט בר נט זה רק בנותן טעם שהרי גם לפי מרן אם הכלי היה מלוכלך לא אומרים נט בר נט וכאן המציאות מראה שזה מעביר צבע וטעם ממש ולא טעם קלוש אמנם לפי מרן שהתיר ביורה דעה תבשיל שנתבשל בו בשר אז לא יצטרך לחכות שש שעות כמו שיש סוברים שכוסכוס שהתבשל על מרק בשרי אין צריך אחריו שש שעות

הרב אהרן מאזוז

אם עובר טעם וצבע א"כ הרי שקיות אלו כקליפת הביצה וכמו שביצה שנתבשלה עם בשר הרי היא בשרית וכמו שביאר הרשב"א (הביא דבריו מרן בב"י יו"ד סימן צ"ה) שהרי כשאדם מבשלה תוך יורה של צבעים תמצא הביצה עצמה צבועה וכיוצ"ב ע"ש, כן הדין בשקיות אלו

שאלת המשך:

שלום לכבוד הרב. לכאורה האורז חייב להיות בשרי? שכן השקית הזו בולעת ופולטת ברטוב ואפילו שני סירים שצמודים זה לזה ויש רוטב בינהם הרוטב גורם להעברת הטעם מסיר לסיר ואם כן ודאי ששקית זו בולעת בולעת ופולטת טעם ע''י הרוטב של החמין. יישר כח

מערכת האתר

הרב שליט"א כתב שבאמת כיון שהטעם עובר הוי כמו קליפה של ביצה שהיא בשרית וא"כ ה"ה לכאן שהאורז באמת בשרי 
אם אפשר לבאר את השאלה יותר

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן