Menu
שאל את הרב
print
אא

רציתי לדעת מה דעת מרן ראש הישיבה שליט"א וכן מהו מנהג יוצאי תוניסיה. בדבר תבשיל צונן שהתבשל כל צרכו והיה מונח במקרר מערב שבת, האם מותר לחממו על הפלטה של שבת. (ואני יודע שכבר דשו בו רבים והאריכו הפוסקים לדון בשאלה זו. ורק את דעת הרב שליט״א ומנהגנו בעבו"י תוניס נעלמה ממני). 

הרב אדיר כהן

עיין להרב הגאון רבי אליהו חי גז בספר זה השלחן (עמוד ר') שמנהג תונס כדעת מרן, שאף קדירה חמה אחר שנטל אותה מהאש והניחה על גבי קרקע, אסור להחזירה בחזרה על האש. עיין שם. וכל שכן שאם היתה במקרר שודאי שאין להניחה על הפלאטה ביום שבת קודש (רק לפני שבת).
וכל זה דוקא בתבשיל עם רוטב, אבל תבשיל יבש, מותר להניחו על האש בשבת גם לדעת מרן. ומכל מקום דעת מורינו הרב הגאון הנאמ"ן נרו יאיר ויזרח ועוד רבים, שגם בזה אין להניח ממש על הפלאטה, אלא ישימו סיר ריק וכיוצא, ועליו יניחו את התבשיל ראה בהקדמתו למשנה ברורה חלק ג' עם הגהות איש מצליח, עמוד 25).

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן