Menu
שאל את הרב
print
אא

א. מה זה אומר שלא פוסקים מאגדהאגדתא, מה ההבדל בין גמ' למדרש, הלא הכל אמת לאמיתו נכון ויציב, אז למה אין ללמוד הלכה מזה? ובכלל, מה המקור שלא פוסקים מאגדה וכו'? ואיפה כתוב כל הכללים בזה? ב. אם לא למידין הלכה ממדרש למה יש כ"כ הרבה דברים שאנו מקפידים ונזהרים רק בגלל הזוהר, כמו נטילת ידים בבוקר אצל המטה ועוד ועוד?

הרב שלמה יהונתן מאזוז

א) המקור הוא בירושלמי (פרק ב' פאה הלכה ד'), וזה דווקא כשיש לזה סתירה בש"ס (יביע אומר חלק א' חלק יורה דעה סימן ד' אות ח'-ט'). והטעם הוא כי לא תמיד בדרש נתכוונו לעניין הלכה, וגם לפעמים המדרש הזה אליבא דחד תנא או אמורא ואולי שאר החכמים חולקים ע"ז. ותוכל לראות הכללים בזה בשדי חמד (מערכת א' אות צ"ה – צ"ז) וביביע אומר הנזכר לעיל. וביביע אומר חלק ח' (חלק חושן משפט סימן י"ב אמצע אות ג') ציין עוד ספרים בנושא זה.
ב) גם לזוהר חוששים רק כשאינו חולק על הש"ס שלנו, וכשאינו חולק אנו אומרים שבגמ' הובא רק מה שמוכרח וחובה ע"פ הפשט ולא סודות התורה.
 

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן