Menu
שאל את הרב
print
אא

חָמִי קנה מצווה כל נדרי שני ב-5000 ש"ח ביום ראש השנה. (מכרנו ספרים כל נדרי ביום ראש השנה). חָמִי פנה אלי וביקש ממני שבערב יום הכיפורים כשמוציאים את הספרים על התיבה וקוראים את קריאת כל נדרי, הוא ביקש שאקרא את כל נדרי שני. כשהגיע תורי לקרוא מסתבר שנתנו ל-2 אחרים לקרוא ואני לא קראתי את הקריאה. האם זה תקין? האם זה לא גזל? מה עלי לעשות? חמי קנה מצוה זו על דעת זה שיתן לחתנו לקרוא קריאה זו בערב יום הכפורים.

הרב מצליח מאזוז

זה לשון שער הכוונות (דף ק' ע"א): ובענין הס"ת שמעתי מחכם אחד הוא הרי"ס [הרב יוסף סאגיס] ז"ל שציוהו מורי האר"י ז"ל פעם אחת בליל יום הכפורים שיקנה מצוות הוצאת ס"ת בלילה ההוא בכל מה שיוכל לקנותו וכו', והודיע לו כוונה גדולה שיכוין בעת שיוציא הס"ת וכו'. עד כאן לשון קדשו. אתה הראית לדעת שעיקר ענין ספר כל נדרי הוא הוצאתו מתוך ההיכל, וכך שמענו ממרן ראש הישיבה הגאון הרב מאיר מאזוז שליט"א, ואת זה חמיך זכה לעשות ב"ה. ומה שמכבדים בקריאת כל נדרי וברכת שהחיינו ועוד כל מיני כיבודים למיניהם, זה סתם תוספת כבוד לקונים, כדי שאנשים יוסיפו עוד לתרום בשביל זה. ובעיני ראיתי מי שקרא "כל נדרי וכו' אנחנו מתירים להתפלל את העבריינים" והוא מחלל שבת בעוה"ר, והמתפלל על חבירו וכו' נענה תחילה, וצריך להתיר לעבריין זה להתפלל עמנו. ואתה שלום.

הדברים הנ"ל היו למראה עיני מרן ראש הישיבה שליט"א וכתב: יישר כח, וכל הדברים נכונים וברורים.
ועוד הוסיף בכתב יד קדשו וז"ל:
וכן שמעתי מהגר"ע יוסף נר"ו שהרבה פעמים מי שקנה כל נדרי ושהחיינו בא בנעלי עור לביהכ"נ וגם אינו יודע לכוין להוציא הצבור י"ח, ולכן יש לנהוג שהרב מברך. ואם יש לו לחמיך טענות, יאמר מראש בשעה שקונה דאדעתא דהכי קונה שיאמר כל נדרי.
נאמ"ן ס"ט

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן