שאל את הרב
השוקולד שבתוכו הוא בערך כמו ריבה, כלומר נוזל לאט לאט, ומדוע יש לאסור לחממו על פלאטה דולקת שהרי רוב העוגה יבשה ואולי רק 30 אחוז ממנה בפנים הוא שוקולד נוזלי?? ומה לגבי העוגה עצמה בפנים? שהרי בחוץ היא אפיה כל צורכה אמנם בפנים היא אפויה לא כמו בחוץ אלא יותר רכה כיון שדרך האכילה שלה בכך, אמנם אם נשהה אותה יתר על עמידה בפלאטה, היא יכולה להאפות ברמה של אפיה כמו שהיא בחוץ??
הרב רזיאל כהן
מצד העוגה שממשיכה להיאפות – נראה לי שאין חשש, מפני שגם בלי האפיה הזו הרי היא נאכלת לכל העולם, ונחשב שהגיעה כבר לגמר אפייתה ובישולה, ואין בישול אחר בישול בדבר יבש.
אולם מצד המילוי הנוזלי – אמנם לדעת מרן הג"ע יוסף זצ"ל (ביביע אומר חלק ז' סימן מ"ב) הולכים אחר רוב התבשיל שהוא יבש. אך דעת מורנו הרב הגאון רבי משה לוי זצ"ל להחמיר בזה, וכן דעת מרן ראש הישיבה נר"ו.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור