Menu
שאל את הרב
print
אא

לשבת מכינים עוף עם רוטב או בשר עם רוטב, אם אני מניח את התבשילים על הפלאטה לפני שבת אני מבין שאין בעיה.
אך אם אני שם את העוף או הבשר והם מבושלים וניתן לאכול אותם עוד לפני שבת. ואני מתכוון שאם יהיו על הפלאטה זה יהיה יותר רך כלומר אני רוצה שיתבשל עוד ויהיה יותר רך וברור שזה מתבשל יותר, אבל גם לפני שבת כפי שציינתי ניתן היה לאכול את התבשיל. האם זה בישול בשבת?
ומה לגבי הרוטב?
או הכי טוב לשים את הכל לפני שבת. אבל יש תבשילים שנשרפים אם יהיו כל הלילה.

הרב אהרן מאזוז

כל דבר שנעשה ראוי לאכילה לרוב בני אדם על ידי הבישול, אין בו יותר איסור בישול, אע"פ שממשיך להתרכך, שאין זה נחשב בישול אלא תיקון האוכל בלבד. אבל אם ראוי לאכילה בדוחק שרוב בני אדם ימנעו לאוכלו עד שיתבשל יותר, עדיין יש בו משום בישול. ולכן אם הניחו על הפלאטה מערב שבת רשאי להניחו שם אף שממשיך להתבשל כיון שהניחו מערב שבת. אבל להניחו בשבת על פלאטה או אפילו על מיחם שעל האש או הפלאטה אסור.

רוטב, אף שהתבשל כל צורכו, אסור להניחו על הפלאטה אם הצטנן, שיש בו עכשיו משום בישול אם ירתח שם ואפילו אם ישמור שלא ירתח שם אסרו חכמים (אלא במקום צורך גדול).

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן