Menu
שאל את הרב
print
אא

1. כאשר מכשירים כבד עוף, עד כמה חייבים לצלות? האם יש זמן מינימלי שהכבד צריך להיות או שברגע שהוא רך וטעים לאכילה זה כבר מספיק גם אם רואים בו עדיין נוזלים אדומים?
2. האם חייבים לשטוף לאחר הצלייה או שזה חומרה שלא חייבים לנהוג בה?

הרב רזיאל כהן

1. כל שהכבד רך וטעים לאכילה, כבר הגיע לדרגת הצליה המספקת לכל הדעות (ומעיקר הדין אפילו לא נצלה אלא חצי צליתו מספיק), ומותר לבשלו אחר הצליה (שלחן ערוך ורמ"א יורה דעה סימן ע"ג וכף החיים שם אות ד').
2. אם רצונכם לבשלו אחר הצליה – חייבים לשוטפו לפני הבישול. אבל אם רצונכם לאכלו צלוי כמות שהוא – אין צריך לשוטפו. ומנהג האשכנזים לשטפו אף באופן שאוכלים אותו צלוי, ואין להם להקל בזה (עיין בהגה שם ובסוף סעיף ה', ובכף החיים שם אותיות י"א ונ"ה).

שאלת המשך:

האם מותר לבשל הכבד אחר שלשה ימים שהיה במקרר ונצלה כדין?

הרב רזיאל כהן

  • א. אם הזדרזו לצלות את הכבד בתוך 72 שעות לשחיטה, מותר לבשלו אחר הצליה, וכפי שנתבאר בתשובה הקודמת.
  • ב. אבל אם הכבד שהה 72 שעות בין השחיטה לצליה, אסור לבשלו אחר הצליה (מפני שבפרק זמן זה הדם שבתוכו מתקשה, ואינו יוצא לגמרי ע”י הצליה). וגם אם במשך אותו זמן שהה הכבד בקירור זה לא יעזור.
  • ג. אולם אם בתוך אותם 72 שעות הוכנס הכבד למקפיא, ההקפאה שומרת עליו במצב סטטי, ולכן אין מחשבים את הזמן ששוהה בהקפאה כדי לאוסרו בבישול. ולדוגמא אם אחר 24 מהשחיטה הכניסו את הכבד להקפאה (אפילו למשך חצי שנה), הזמן שהכבד שוהה בהקפאה אינו אוסרו, ולכן אחר ההפשרה יש לכבד זה אורכה של עוד 48 שעות (דהיינו 72 שעות במצטבר) עד שייאסר לבישול. וכל שמיהרו לצלותו בתוך 48 שעות להפשרה, מותר לבשלו אחרי הצליה.
לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן