Menu
שאל את הרב
print
אא

ברצוני לדעת מדוע אין לעוגיות אלה הכשר בד"ץ, ולאנשים שאוכלים רק בד"ץ ומצה שמורה על מי ניתן לסמוך? 

הרב רזיאל כהן

– אין להם בד''ץ מפני שהקמח אינו שמור, והתנורים עבדו בחמץ כל השנה. בעבר היתה בעיה שהוסיפו לעוגיות הללו חומרי התפחה (אמוניום-בי-קרבונט) השנויים במחלוקת. אך שמעתי שבשנים האחרונות נמנעים מהכנסת החומרים הללו (והדבר טעון בירור נוסף אצל הגאון רבי אברהם יוסף, בעל ההכשר).
– אם אמת נכון הדבר שכיום לא מוסיפים את החומר הבעייתי, אזי מותר בשופי ולכתחילה – למי שאינו אוכל מצה שמורה – לאכול מהם. (והתנורים אחר שהכשירום, אינם מהווים בעיה אמיתית, רק חומרא בעלמא, כמבואר ביביע אומר חלק ט' סימן מ''ה, ובמחקרי ארץ חלק א' סימן מ''א).

לא הבנת את תשובת הרב? שאל שאלת בירור
לשאלה הבאה >
< לשאלה הקודמת
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.
0
×
ArabicEnglishFrenchHebrew
דילוג לתוכן