כיריים בפסח
אין חובה לקחת כירים חדשות, צריך לנקות אותם היטב ואח”כ לעשות להם הגעלה. ומכל מקום טוב שיהיו כירים לפסח.
ברצוני לדעת מדוע אין לעוגיות אלה הכשר בד"ץ, ולאנשים שאוכלים רק בד"ץ ומצה שמורה על מי ניתן לסמוך?
– אין להם בד''ץ מפני שהקמח אינו שמור, והתנורים עבדו בחמץ כל השנה. בעבר היתה בעיה שהוסיפו לעוגיות הללו חומרי התפחה (אמוניום-בי-קרבונט) השנויים במחלוקת. אך שמעתי שבשנים האחרונות נמנעים מהכנסת החומרים הללו (והדבר טעון בירור נוסף אצל הגאון רבי אברהם יוסף, בעל ההכשר).
– אם אמת נכון הדבר שכיום לא מוסיפים את החומר הבעייתי, אזי מותר בשופי ולכתחילה – למי שאינו אוכל מצה שמורה – לאכול מהם. (והתנורים אחר שהכשירום, אינם מהווים בעיה אמיתית, רק חומרא בעלמא, כמבואר ביביע אומר חלק ט' סימן מ''ה, ובמחקרי ארץ חלק א' סימן מ''א).