כיריים בפסח
אין חובה לקחת כירים חדשות, צריך לנקות אותם היטב ואח”כ לעשות להם הגעלה. ומכל מקום טוב שיהיו כירים לפסח.
– שאלת כשרותו של הגלצרין נוגעת לכל השנה, כי בהרבה מקרים מפיקים אותו משומן מן החי. למעשה יש הרבה המתירים אותו, והמיקל כדבריהם יש לו על מה לסמוך, בפרט בנדון שלך שאין אוכלים את הגלצירין אלא רק מעשנים אותו.
– הגקלוקוזה אמנם מופקת (בהרבה פעמים) מחטה, אבל מותרת מעיקר הדין (עיין ביחוה דעת חלק ב' סימן ס''ב לענין חומצת לימון, והרבה מהצירופים שם שייכים בגלוקוזה. ועיין עוד במוריה הלכות פסח חלק ב' עמוד תרע''ח, ובמחקרי ארץ חלק א' סוף סימן כ''ז).
– באופן כללי רבים טוענים שמוסיפים לסגריות כיום חומרי טעם וריח שיש בהם תרכובת חמץ. (ואיני יודע מה המצב בטאבק של נרגילות). אולם למעשה יש להתיר עישון סגריות בפסח, מטעם שהחומרים הללו פסולים לאכילה כמות שהם. (עיין הגדה של פסח מנחת אשר וייס בחלק התשובות סימן כ''ג. ואין כאן מקומו להאריך). [מיהו לאחרונה נתברר שיש סוגי סגריות שיש בהם חשש גבוה לתערובת רכיבי חמץ שלא נפסלו מאכילה. ולכן שמור נפשו ירחק מסגריות שאין להם כשרות לפסח].
מאת: פלוני | תאריך: כ״ה באדר ב׳ ה׳תשפ״ב – מרץ 28, 2022
האם טבק לנרגילה צריך הכשר מיוחד לפסח? מדובר בטבק הנמכר בחנויות לנרגילה...
כפי שציינתי בתשובתי הקודמת – איני יודע לומר בהחלט.
לאחרונה שמעתי ברדיו מהרב בוטבול (בשם הרב מחפוד) שאם מדובר על טבק ללא טעמים – מותר, ואם מדובר על טבק בטעמים – צריך כשרות.
בנוגע לגלצירין שציינתי בתשובה הקודמת שהמיקל בו יש לו על מה לסמוך, כעת חוזרני בי, כי ראיתי אח”כ שיש סוג של גלצירין המופק מן החי באופן שלא נפסל כלל מאכילת כלב בתהליך ייצורו, וזה אין מי שמתיר. ולכן גם לימות השנה צריך כשרות על זה.
מן הסתם עם דרישת הציבור להכשר על מוצרים אלו, יעשו היצרנים משהו בענין. והלואי שיהיה זה בקרוב.