שימוש בתבנית אפייה לבשר וחלב ע"י נייר אפיה

מאת: דוד | קטגוריה: איסור והיתר | תאריך הוספה: כ"ג טבת התש"ל | צפיות: 106 | תגיות: בשר וחלב, נייר אפיה

rss
  • מה הדין בתבנית אפיה שאפו עוגה חלבית ואחרי 24 שעות שמו נייר אפיה ובאותו מגש עשו תבשיל בשרי מה דין המגש ואיך אפשר להכשירו אם צריך

    thumb

    מס' 17028

    הרב המשיב: הרב לירן ישי שליט"א

    אם רוצים להשתמש במגש לשאר דברים פרווה לדעת מרן אין צורך הכשר כמבואר בסימן צ"ג אבל לדעת הרמ"א אף לפרווה אסור. אבל אם רוצים להשתמש בו לבשר או לחלב (או פרווה לדעת הרמ"א) צריך להכשיר את המגש ואין להתחשב בנייר אפיה ככלי מפסיק 
    אולם אין צריך להכשיר המגש בליבון חמור כיון שנבלע בו בשר רק אחר כ"ד שעות וכיון שמן הדין המגש מותר ושאר דברים חשיב היתרא בלע וכמו שכתב החת"ס (יו"ד סימן ק"י) והובאו דבריו בפת"ש (סימן קכ"א סק"ז) וכ"ד הבא"ח בשו"ת רב פעלים (יו"ד ח"א סימן י"ט) ועוד, וסגי בליבון קל והיינו שיסיקו את התנור עם המגש הנ"ל בחום הכי גבוה של התנור למשך חצי שעה (ואם יש תכנית גריל עדיף להפעילה) ובזה המגש יוכשר לכל שימוש. 

    Thumb

השאלות הבאות

  1 2 3 4 5 6 ...
 
 
 

וידאו מומלץ

מנחות דף ב עמוד א'
מאת: הרב אליהו מאדאר
Video

וידאו מומלץ

הרב המקדים - הרה"ג הרב רצון ערוסי שליט"א
מאת: רב אורח
Video

וידאו מומלץ

דִּבְרֵ֣י חֲכָמִ֔ים בְּנַ֖חַת נִשְׁמָעִ֑ים - קהלת פרק ט’
מאת: מרן ראש הישיבה
Video
שים לב! השימוש באינטרנט מסוכן לרוחניות שלך ושל משפחתך, אם בכל זאת אתה חייב להשתמש בו, יש להתחבר רק דרך ספק אינטרנט כשר וברמת השמירה הגבוהה. והשם יעזור שלא ניכשל.